Новият ми дом – една сбъдната мечта

Автор: Ивайло Костов

На 28 години съм, казвам се Ивайло Костов, родом съм от град Раднево, област Стара Загора, но от осем години живея във Варна, обичам фотбола и съм фен на Борусия (Дортмунд). Дойдох тук, за да уча и в последствие разбрах, че това е моят град.

Завърших в Техническия Университет във Варна и след като приключих с ученето лесно си намерих работа. От известно време живея сам, имах сериозна приятелка, но се разделихме и се изнесох от общата ни квартира. Когато си тръгнах всичко, което бяхме купували заедно остана там. Намерих си ново място и се нанесох. Квартала е супер, кооперацията също, но самият апартамент е почти необзаведен.

На практика имам само едно легло и няколко кашона с багаж, които използвам за столове. Много мислих и реших, че трябва да заделя някакви пари и да си купя основни неща, които са ми нужни. Направих си списък и проучих цените. В крайна сметка установих, че ми е нужен заем – около 1500 лв. До сега винаги съм се старал да не вземам пари на заем, но в този случай, всичките ми спестявания отидоха за депозита и текущите сметки. Знаех, в общи линии, какво представляват бързите кредити и че няма да имам нужда от гарант, а само да се легитимирам с личен документ и ще получа желаната сума.

Всичко, наистина ми изглеждаше доста просто и лесно. Понеже нямах никакво време да ходя по офиси реших да опитам да взема бърз кредит онлайн. Влязох в сайта на фирмата: https://creditorio.eu/, която бях избрал и много бързо се ориентирах. Добро впечатление ми направи как е структуриран самият сайт. Още с първия поглед се ориентираш и разбираш, че конкретната фирма одобрява документите в рамките на 30 минути и без поръчител. Системата за удостоверяване с документ за самоличност е направена сигурно и вдъхва доверие. Избира се каква е желаната сума. След едно кафе и цигара време получих одобрението, което чаках и съответно парите бяха в сметката ми. Това наистина беше идеалният вариант за мен.

В следващият ми почивен ден излязох да пазарувам. Отидох в един голям магазин и си купих всичко – маса, столове, печка, няколко тенджери, с две думи наистина всичко нужно за ергенска квартира. Дори когато нашите, ми дойдоха на гости бяха много изненадани колко добре съм се устроил за толкова кратко време.

Тази вечер един приятел ще идва да гледаме мач, по телефона ми сподели че я е закъсал яко с парите. Решил съм като дойде да му споделя моето решение на такива проблеми, за да му помогна. Много съм спокоен като знам, че винаги имам резервен вариант.