Бързи пари на заем, лесни минизаеми до 15 минути

Как да кандидатстаме за бърз мини заем?

В моментите, когато са ви необходими спешно свежи финансови средства, най-лесното и удобно решение за вас е да се обърнете към фирма за бързи кредити и да заявите минизаем. Защо това е най-добрата оферта за вас?

Преди всичко минизаемите се предоставят бързо и лесно, буквално за минути. Те са сравнително краткосрочни и за тях се кандидатства онлайн или по телефона. Можете да избирате между кредит до заплата или минизаем на вноски.

Пари на заем в по-малки размери

В първия случай вие ще трябва да върнете кредита на една вноска при изтичането на периода. Именно този продукт на фирмите за бързи кредити е най-популярен сред потребителите, тъй като все по-често се налага на всеки от нас да покрива различни „дупки” до заплата. Удобството е, че докато вземете заплата, вие можете да разполагате със свежи пари, за да реализирате плановете си. Много подходящ е продуктът за хора, които току-що са започнали работа и ще получат заплатата си по-късно. При всички случаи с минизаемите не се налага да отлагате проектите си, докато получите някакъв доход.

Заеми в по-големи размери

Вторият тип минизаем – с изплащане на вноски, ви дава възможност да избирате гъвкав срок на погасяване, както и размера на вноската. Отново може да разчитате на професионално отношение, бързина и удобство при кандидатстването и усвояването на парите. По този начин може да разчитате на по-голяма сума наведнъж, чието връщане няма да ви натежи, след като е разсрочено във времето.

Тази форма на кандидатстване за бързи минизаеми ви освобождава от тежестта да посещавате офиси, да чакате на гишета или да се налага да давате обяснения защо са ви необходими средства. В този смисъл процедурата е далеч по-улеснена отколкото предоставянето на заеми от банковите институции. Освен това се изискват и много по-малко документи. В общия случай ще ви е необходима единствено лична карта. Само фирмите за кредити, които са небанкови институции, ви дават възможността да получите отговор в рамките на 15 минути след кандидатстването, дори и по-малко. Ако сте лоялен клиент, много от тези компании ще ви предоставят и специални условия, отстъпки и още по-улеснена процедура при взимането на вашия минизаем. Някои фирми за минизаеми позволяват, погасявайки кредита си предварително, да платите лихва само за периода, в който сте го ползвали реално. Така вземането на минизаем става наистина изгодно предложение. За да бъде такова обаче, вие трябва да сте наясно точно каква сума ви е необходима, за какъв период бихте могли да я върнете, без да имате сериозни сътресения върху бюджета и къде ще получите най-добрите условия за бързия минизаем.

Как да вземем бързо и удобно малък заем?

Заложните къщи не са особено изгоден вариант, ако търсите конкретна сума. Там често срещу заложената от вас вещ – често със сантиментална за вас стойност ще получите едва 20-30% от нейната реална стойност и има реална опасност размера на отпуснатите пари на заем да не е достатъчно голям.

Една далеч по-изгодна алтернатива са лицензираните дружества за отпускане на бързи кредити на граждани. Тези организации отбелязаха неимоверен скок в своето развитие, което от своя страна се потвърждава от статистиките, сочещи, че именно те отпускат най-голям брой кредити у нас. Техните условия значително се подобриха и пазара и законите изхвърлиха нелоялните компании, които не са лицензирани от БНБ или се опитват да печелят нечестно на гърба на своите клиенти.

Така днес топ компании като Credissimo предоставят на своите клиенти удобна възможност да си осигурят нужните пари на заем и то в желания от тях размер. Клиентите мога ти сами да преценят срока, който ще им бъде необходим, за да погасят своя заем. Лихвите, които до преди 3-4 години бяха сериозно предизвикателства днес са сведени до равнища, близки до тези на потребителските банкови кредити. Конкуренцията каза своята дума и днес пазара за отпускане на пари на заем е изключително гъвкав и удобен, а от това разбира се печелят гражданите и обществото като цяло.

Бърз кредит без доказване на доходи от трудов договор

Как да кандидатстваме за бързи кредити без доказване на доход и само срещу лична карта?

Тъй наречените фирми за бързи кредити, които са небанкови институции, печелят все повече поддръжници. Причината е както заради лесната и бърза процедура на одобрение за кредит, така и заради факта, че се кандидатства без обичайния куп документи, изисквани иначе от банките.

Бързи заеми без превод на работна заплата и трудов договор изцяло онлайн. Вземи сега до 3000лв. без поръчител и само с лична карта. Одобрение до 30мин., попълни бързо и лесно онлайн формата за кандидатстване през сайта на кредитната фирма.

Изисквания:

 1. Добро кредитно досие;
 2. Удостоверяване източника на доходи;
 3. Валиден документ за самоличност

Предимства:

 1. Не Ви е необходим гарант за заема;
 2. Можете да подадете заявление по всяко време;
 3. Възможност за безлихвен първи заем;
 4. Бърз отговор със становище по Вашата заявка за кредит

По правило тези кредити са доста по-ниски от отпусканите от банките и са с по-кратък срок на погасяване. В общия случай и лихвите по бързите кредити са по-високи от стандартните банкови лихви при кредитиране, но това е очаквано при условие че и рискът при този тип кредитиране без доказване на доход е по-голям.

Голямо предимство на бързите кредити без доказване на доходи от трудов договор е, че можете да заявите кредита си изцяло онлайн, по телефона или чрез посещение до някой офис на избраната от вас фирма за кредитиране. Допълнително одобрението за кредит идва максимум до 30 минути след обработката на заявката ви, така че вие можете да посрещнете възникналите спешни нужди за пари.

Този кредит е подходящ и за безработни, жени в майчинство и въобще за хора, които са без доход, но все пак е необходимо да докажат някакъв, дори и той да не е от трудов договор! 

Всичко, което ви е необходимо, е лична карта, с която да удостоверите личността си. За да бъдете одобрени за кредит, повечето фирми за бързи кредити изискват и да имате добро кредитно досие. Последното означава да нямате просрочени задължения към банки и кредитни институции, включително към фирмите за бързи кредити.
В общия случай при кандидатстване за кредит в банка ще ви поискат доказателство за доход.

В този смисъл кредитоискателите без трудов договор много трудно могат да получат заем от банка.

Дори и това да стане, то банката ще се презастрахова и ще предостави кредита срещу значително по-висока лихва или с допълнителни такси. Така кредитът може да

стане и непосилен за погасяване.
Освен фирмите за бързи кредити можете да се обърнете и към кредитен консултант, който работи с повече банки и други кредитни институции. Така ще получите най-добрата оферта според вашата ситуация, тъй като консултантът ще подаде заявка за вашия кредит на повече места. В този случай обаче ще дължите комисиона на кредитния консултант, след като ви одобрят за кредита.

Затова не пропускайте да се осведомите за стойността на тази комисиона, за да няма неприятни изненади след това.

Предимствата на кредитите без поръчители, справки и депозити

В живота на почти всеки човек се е случвало понякога да попадне в стандартната ситуация – спешно да се нуждае от пари на заем.Предимствата на кредит без поръчители, справки и депозити

Ето и няколко стъпки, които родните небанкови кредитни компании предприеха, за да подобрят своите услуги:

 • Скоростна процедура до 1 час – забравете чакането с дни за потребителски кредит от банка
 • Без излишни документи – нито за доказване на доход, нито други административни справки, а само срещу вашата лична карта
 • Бързи кредити онлайн – с навлизането на интернет в българския дом, кредитните компании предоставиха удобство за клиентите си да получат бърз кредит онлайн директно, без да излизат от своя дом
 • Безлихвени бързи заеми – някои по-далновидни компании предлагат дори безлихвени кредити за част от своите клиенти, а така значително повишиха доверието към себе си като кредитна организация за отпускане на заеми

Отказаха Ви заеми – изход от ситуацията

Ако са Ви били отказани заеми, то не опитвайте да разберете причините при сътрудниците на небанковата институция – това е безполезно. По-добре се съсредоточете върху алтернативните варианти, за да получите желаните кредити. В днешната статия ще разгледаме именно такива алтернативни варианти, за да получите положителен отговор.

Ако сте сигурни, че се явявате така наречения платежоспособен кредитополучател, а банката Ви е отказала желаната сума и не се обърнала към вашия случай обективно, то тогава може да се заемете с търсене на други по-малки банки. Причината е, че те обикновено се стараят да са конкурентноспособни, а за тази цел предлагат много често значително по-добри условия от монополистите. Те ще Ви обърнат повече внимание и на конкретния случай.

Ако парите са Ви спешни, то може да изтеглите така модерните в днешно време бързи заеми. При тях се налага попълване и предоставяне на минимално количество документи. Но за съжаление това си има и своята финансова цена за клиентите, а именно значително по-голямата лихва върху теглената от Вас сума.

Опитайте да кандидатствате за по-малка сума.

Може би банката или небанковата институция смята, че вашите доходи не са достатъчни, за да можете редовно да правите вноските си по кредита.

Ако Вие сте от клиентите, които имат лоша кредитна история, то това също влияе дали ще получите положителен отговор при теглене на заеми. За ваше успокоение има решение за този проблем, а именно да изтеглите няколко пъти по-малки суми и да ги погасите навреме и в срок. Така ще изчистите кредитното си минало и ще се смятате за надежден кредитополучател.

Прегледайте вашите документи. Възможно е да сте допуснали някоя неволна грешка и това да е повлияло на отрицателния отговор. Освен това може да сте записали по-високи доходи и по-този начин да сте насочили банката да Ви даде отрицателен отговор.

Ако разполагате с някаква собственост на ваше име (автомобил, имот и така нататък), можете да оформите тази собственост като обезпечение на заема, тоест в случай, че не можете да си погасявате вноските по него.

Може да намерите сигурни поръчители, които имат отлична кредитна история и доход. Запомнете, че ако теглите кредит от банка, то за тях най-добрите поръчители са мъже около 30 години, с постоянен адрес, имащи стаж на последното работно място поне 2-3 години и разбира се най-важното с добри доходи.

Проверете вашата кредитна история. Възможно е тя да оказва влияние върху това, че не може да изтеглите кредити.

Ако предполагате какви са причините за отказ за получаването на кредити (възраст, размер на заплатата Ви и така нататък), то е най-добре да намерите друга банка, която ще се отнесе лоялно към тези фактори. Пригответе се, че тези отстъпки в условията на банката при теглене на заеми може да Ви струва доста по-висока лихва.

Вземи кредит:

Кредит без поръчител само срещу лична карта

Бързи кредити без трудов договор и поръчител, срещу лична карта

На всеки от нас често се налага да потърси спешно бърз заем, за да покрие възникнали неотложни ситуации.

Понякога пък дори и най-доброто планиране се обърква и са ни необходими допълнителни средства за семейната почивка, празници или пък например за закупуване на необходимото за първия учебен ден. В този случай най-бързото и лесно решение е да се обърнем към фирма за бързи кредити.

Какви са предимствата на такъв вид заеми?

Предимствата на такъв заем са в няколко посоки. Преди всичко е лесната и бърза процедура на одобрение, без излишни документи и бумащина. Единствения документ, който Ви е нужен е валидна лична карта. В банка процесът би бил много по-дълъг и сложен, като ще трябва предварително да подготвите доста документи. Ако се обърнете към фирма за бързи кредити, можете да подадете своята заявка за кредит онлайн по всяко време на денонощието през сайта на избраната фирма. Бихте могли също така да направите това и по телефона или да посетите офис на фирмата. Каквато и опция да изберете процесът на одобрение е еднакъв – бърз, без излишни формалности и хартия. В рамките на няколко минути, след като заявите вашия кредит, ще получите отговор дали сте одобрени за него или не. Още в същия работен ден можете да получите и заема си по избрания от вас начин – по банкова сметка, в офиса на фирмата или чрез каса на Изи Пей.

Какви видове кредити има:

Кредитите са два вида – пари до заплата и кредит на вноски. Разликата е в това, че при кредита до заплата погасителната вноска е само една и трябва да я внесете в края на периода. При кредита на вноски освен размера на искания заем вие избирате срока и размера на погасителните вноски. Двата вида кредити се различават и по размера на минималната и максималната сума, за която може да кандидатствате, като кредитът до заплата е с по-нисък лимит заради краткия срок на връщане.

Вземете бърз заем само с документ за самоличност от връзките по-долу:

Кредитите може да използвате както за посрещане на неотложни финансови нужди, така и за рефинансиране на други ваши кредити или обединяване на кредитите ви в едно.
Основните изисквания към кредитоискателите са да са дееспособни български граждани в активна възраст и да имат добра кредитна история. Последното означава да нямате просрочени и забавени вноски към банкови и други финансови институции. Ще ви е необходима само лична карта, която да удостовери вашата самоличност.
Освен лесната и бърза процедура за отпускане на кредитите вие получавате ясни условия с договора, който подписвате. Няма скрити такси, нито дребен шрифт, които да ви изненадат неприятно. Кредитните консултанти от съответните фирми за бързи заеми ще отговорят подробно на вашите въпроси, ако имате такива.
За да сте сигурни, че получавате наистина най-добрите условия можете да заявите кредит в повече от една фирма за бързи кредити или чрез кредитен консултант, работещ с повече фирми. Това е възможно, тъй като изискванията за получаване на кредит са подобни в различните фирми. Ще получите обаче повече оферти, които ще можете да сравнявате по отношение на лихвите, сроковете и размера на вноските, а също и привилегиите, които получавате. Имайте предвид, че много фирми дават специални отстъпки и промоции на лоялните си клиенти, така че защо да не се възползвате?

Условия по кандидатстване за кредит без поръчители:

 • да имате навършени 18 години
 • да сте български гражданин

Какви са предимствата на кредитите срещу лична карта:

 • може да кандидатствате с лоша кредитна история в ЦКР;
 • възможност за кандидатстване дори ако сте без трудов договор;
 • може да заявите заем дори ако сте без превод на работна заплата и официални доходи;
 • възможност за изплащане на кредита на равни месечни вноски

Най-често фирмите отпускат кредити до: 1000, 2000, 3000, 4000 и 5000лв. без поръчител

Защитени ли са личните ми данни

Да, всички легално регистрирани фирми имат сертификат от Комисията за защита на личните данни ( КЗЛД ). В сайта на комисията може да проверите дали финансовата институция е регистрирана като администратор на лични данни.

Може би се питате какво пък е това „онлайн кредити” ? Това са бързи кредити, които можете да вземете, когато спешно се нуждаете от малка по размер сума и за която сте сигурни, че можете да върнете бързо и навреме. Ако имате проблем с финансите с който не можете да се справите, ако изникнат непредвидени разходи, които не можете да погасите, ако ви трябват спешни пари сега и веднага – решението е да потърсите online кредит. За него може да кандидатствате само с документ за самоличност.

Онлайн кредитите са познати и предпочитани в цял свят заради бързината, с която се отпускат. Ако ви се наложи да търсите спешно малка сума и не искате да притеснявате близки и приятели с проблемите си единственото, което трябва да направите е да седнете пред компютъра си и да откриете небанкова организация предлагаща онлайн кредити ( важно е да знаете, че при тях трябва да представите копие от лична карта )

Ако сте пълнолетен и имате собствени доходи само попълвате онлайн формата за кандидатстване за кредит и изчаквате отговора, а той идва изключително бързо, в рамките на едва 30 минути. Едва ли има човек, на който не му се е налагало да тегли заем от банка и всички сме минали през изключително дългите процедури по одобрение, въпросите за какво ще се използва отпусната сума, разходките до банковите клонове, внасянето на различни такси, попълването на цял куп документи трябва да впишете единствено данните си от личната ви карта при кандидатстване, за да може да удостоверите, че сте вие.

За онлайн заем не ви трябват обезпечения, гаранти, представяне на различни документи нито някой ще безпокои близките ви или работодателя ви, нито пък ви се налага да ходите до офиси и да се срещате със служители. Цялата процедура от подаването на документите за кредит, през одобрението и отпускането на исканата сума трае не повече от 1ч.

Най – хубавото е, че сами определяте размера на онлайн кредитите, който са ви е нужни и сами определяте периода, в който можете да го погасите.

Ако коректно си върнете онлайн кредита вие автоматично ставате доверен клиент и при следваща молба от ваша страна за кредит се ползвате с отстъпки в таксите.

Бърз заем до 1000 лева срещу лична карта

Налага ли ви се да покривате повишени сметки за комунални услуги? А да платите за лечението на свой скъп човек? А може би искате да купите с огромна отстъпка онази почивка, която си харесахте в един сайт за колективно пазаруване? Решение винаги има щом има и търсене на такова и неговото име е бърз заем от небанкова кредитна компания.

Бързите заеми навлизат с висока скорост в нашия бит, като ни помагат да се справим максимално ефективно с разходите, които трябва или искаме да направим, за да осигурим по-добрият начин на живот на себе си и нашето семейство. Изгодните условия, провокирани от високата конкуренция на пазара на бързи кредити са добре дошли за потребителите, като им дават изгодни варианти за осигуряване на нужните им пари на заем.

Най-честата сума, която кредитните компании предлагат като заем е ограничена до 1000 лева, като разбира се тя може да бъде и много по-малка. Само за справка ще отбележим, че всъщност най-предпочитани у нас си остават бързите заеми в диапазона между 200 и 600 лева, защото са без поръчител и не се изисква превод на работна заплата за тях. Все пак това не значи, че няма хора, които се нуждаят от спешен заем до 1000 лева по една или друга причина, като най-честа такава е плащането на лечението на някой техен близък.

По-малките кредити, споменати по-горе пък се отпускат основно на млади хора и семейства, които не са успели през текущия месец да предвидят повишените си разходи и разчитат на този заем до получаване на следващата си заплата. Огромна част от хората, които се нуждаят от бърз заем до 1000 лева срещу лична карта се обръщат към интернет, където могат бързо и лесно да проучат множество компании и да изберат тази, която им предлага най-изгодни условия.

Макар да не ни се иска, то понякога се налага да потърсим пари на заем, а какъв по-удобен и изгоден начин от бързите кредити от небанкова финансова компания.

Бърз кредит без лихва, до заплата [ до 800лв ]

Безлихвени кредити до заплата с гратисен период 30 дни и суми до 800лв.

Вземи бързи пари до няколко минути, подай онлайн заявление чрез онлайн форма за кандидатстване. Одобрението е до 15 минути. Виж повече в статията по-долу

Вземи сега безлихвен заем до 800лв. само с лична карта и без гарант. Одобрение до 15мин. и 0% ГПР за срок от 30дни! Можете да кандидатствате онлайн дори и с лошо ЦКР, необходимо е единствено да докажете, че получавате доходи. Заявете сега онлайн кредит до заплата, от актуалните предложения на Вивус, Кредисимо и Фератум.

Обща информация за заема:

Освен като “заеми до заплата” са известни и като бързи кредити без лихва, за които се кандидатства по максимално облекчена процедура. Това са заеми с неголям размер, които трябва да бъдат погасени на една вноска за договорен кратък период.

Обикновено тези кредити са от 100 до 800 лв. а

срокът за погасяването му може да варира от 30 до 60 дни.

( разбира се това е доста относително, тъй като всяка кредитна институция има индивидуални условия, суми и периоди на изплащане )

За да се възползвате от опцията кредит до заплата без лихва трябва да върнете заема в определения гратисен период. За по-дълъг период се начислява лихва.

Може да се кандидатства по няколко начина:

 • Самият кредит се отпуска след кандидатстване онлайн;
 • по телефона или в;
 • офиса на избрана от вас фирма.

♠ НЕЩО ИНТЕРЕСНО: Не се изисква поръчител, доказване на доход или някакво друго обезпечение и всеки първи кредит е безлихвен.

Кандидатстването става само с лична карта, като отговор от кредитната институция се получава буквално до минути. Получаването на парите също става максимум до 24 часа след одобрението, като те ви се превеждат по посочената от вас банкова сметка, на каса на Изи Пей или на място в офис на фирмата, предоставяща кредита.

Ако спазите дадения гратисен период, вие ще върнете точно толкова пари, колкото сте изтеглили. При това можете да разрешите възникналите финансови трудности само за минути, като заявите кредита си без дори да излизате от дома си.


Вижте всички актуални оферти за кредити до заплата:

Условията по тези заеми можете да проверите на страниците на съответните фирми ( Вивус, Фератум, Кредисимо, Вива Кредит и други ). Друг вариант е да се обърнете към кредитен консултант, работещ с повечето фирми за бързи кредити. Той ще ви консултира за най-добрите опции за вас.

Какви са предимствата на кредитите до заплата:

 • кандидатствате без поръчител ( без гарант и обезпечение по заема )
 • възможност за кандидатстване дори при лоша кредитна история
 • не е нужно да удостоверявате вашите доходи ( можете да вземете кредит без доказване на доход от трудов договор )

За какво са походящи кредитите до заплата

 • когато имате спешна нужда от пари
 • подходящи са също така за плащане на сметки
 • закупуване на черна и бяла техника

За какво не бива да използвате този вид заеми

 • за хазартни игри и казино
 • за плащане на други на задължения към други кредитни институции

Нямате пари и трябва да чакате до заплата! Ето как да се сдобиете бързо и лесно

Пари на заем до заплата

Всеки от нас се старае да намери работа с добро заплащане. Така смята, че финансовите му проблеми ще останат в миналото и никога няма да се сблъска с тях. В действителност обаче нещата не стоят точно така. Случва се понякога да нямаме пари, а заплатата да е далеч или са забавали месечното ни възнаграждение.

Какво да правим в тези моменти?

Чудесно решение за вас би била безлихвеният заем до заплата . Много от нас не обичат да тегля кредити. Вероюто им за живота е, че трябва да изкарат парите си сами. Да харчат толкова, колкото печелят – въпрос на възпитание. Е, това е добра практика, но искате или не достигаш до момент, в който парите свършват, а заработеното ще бъде платено след седмици. Именно това може да ви се случи. За кратко време е възможно да ви се наложи да се разделите със солидна сума пари. Това може да ви принуди да се огледате за алтернативи. Трудните финансови моменти са нещо, което някой хора не обичат да споделят с близките си.

 • Кредисимо– опция за вас са кредитите до заплата, които са до 600 лв. и опцията да бъдат върнати от 15 дни до 30 дни без лихва – условието по бонуса е това да е вашия първи или седми подред кредит. Това определено звучи добре, нали? В случай, че сте лоялни платци можете да получите и бонуси.
 • Фератум – при тях безлихвените заеми са до 800 лв и със срок на погасяване 15 дни. Не се начисляват лихви или допълнителни такси. Връщате това, което сте взели. Фирмата има и преференциални оферти за редовните си платци.
 • Вивус – фирмата отпуска суми до 400лв с 0% лихва, ако се изплати в срок от 30 дни. Кредитите им са с 0% ГПР и се отпускат в рамките на 15 минути.

Едно от основните неща, които ви притесняват относно тегленето на какъвто и да било кредит е фактът, че се изисква поръчител. Тук това не е необходимо.

Гарант не е нужен, а можете да получите пари до минути и то изцяло онлайн, което пести време.

Хилядите документи за доходите ви също не са необходими. Важното е да имате доходи, чрез които да съумявате да покривате месечните си вноски. Всичко става супер бързо. Парите са при вас до няколко минути. Това ви дава шанс да покриете разходите си бързо. В последствие можете да изплатите кредита си дори преди изтичане на договореното време.
Независимо колко сте разумни в харчовете си понякога е трудно да се справите, особено в случай, че имате жена и две деца. Каквито и сметки да си правите те не рядко излизат криви. В тези времена е добре да има на кого да разчиташ за финансови проблеми. Проблемите с вноските са ограничени на максимум, а в случай, че сте лоялен клиент можете да получите и някой бонуси.

Спокойствието, че има на кого да се доверите при нужда от пари до заплата е най-голямата награда.

Какво е решението, за да получите бърз паричен заем до заплата?

Просто попълнете онлайн заявление в сайта на фирмата. Веднага след като сте изпратили заявката, ще получите отговор до няколко минути от отдела обслужващ клиенти, възможно най-бързо, ще получите обаждане от финансов експерт, който ще Ви пита някои допълнителни въпроси. Когато бъде приета Вашата заявка, ще трябва да изпратите SMS, за да потвърдите исканата от Вас сума, паричните средства ще бъдат прехвърлени по банковата Ви сметка или чрез Easypay – в зависимост от Вашето желание.

Мога ли да подам заявление за кредит до заплата, ако нямам доходи или приходите са ми от дейност, която не е по трудов договор

Няма ограничение или забрана, която да казва че не може да кандидатствате. Може да работите на свободна практика, да получавате дивиденти или комисионни от други дености. Фирмата няма да Ви изиска бележка за Вашите доходи от трудов договор.

Често задавани въпроси:

Какъв е гратисния период?

Гратисният период е различен за различните фирми, но в повечето случаи е 15 дни, в рамките на които вие можете да върнете своя бърз заем до заплата без лихва.

Обърнете внимание, че в повечето случаи опцията за безлихвен заем е само за всеки първи кредит. След това се дължи лихва. Някои компании предлагат и други варианти за такива заеми и след първия изтеглен, но с намален гратисен период.

Какви са условията за кандидатстване?

 • трябва да сте пълнолетен
 • добре би било ако сте с добро кредитно досие в ЦКР
 • да имате валиден документ за самоличност ( лична карта )

Мога ли да получа кредит на вноски?

Независимо дали възнамерявате да използвате заема за покупка на автомобил или за покриване на задължения, ние Ви предоставяме гъвкавост при изплащане, съобразена с възможностите, които имате. С онлайн калкулатора можете бързо да изчислите лихвеният процент по кредита.

Трябва ли ми гарант за кредита?

Повечето фирми не изискват гарант, но някои изискват. Ако нямате поръчител за него ще Ви предложат служебен гарант или банкова институция, която да Ви бъде такъв.

Как да кандидатствам за онлайн кредит до заплата?

Тези кредитит са в размер до 800 лв., Които са със срок до 45 дни. Можете удобно и по всяко време, да получите пари до заплата. Кандидатстването е в няколко стъпки: попълване на сума и срок, въвеждане на лични данни, съгласяване с условията.

Мога ли да получа бързо финансиране, ако съм безработен?

Ние разбираме, че понякога човек се оказва в тежко положение, така че ние осигуряваме бързо финансиране без доказателства за приходи. Този вид финансиране е особено подходящо за:

 • лица без работа
 • пенсионери
 • жени в майчинство
 • хора на свободна практика

Защо да изберете Creditorio?

 • Ако отговаряте на тези нужди, със сигурност ще получите разрешение в рамките на няколко минути.
 • Ние със сигурност ще Ви помогнем да спестите време и нерви в търсене на най-добрата оферта
 • Кандидатствате бързо и удобно директо от сайта на Creditorio.eu
 • До 30 минути парите ще са по вашата сметка ( получавате парите веднага )

Какви са изискванията/ условият за получаване на заем до заплата?

Има няколко основни изисквания, които изисквате за решение, за да получите заем

 • Най-вероятно ще е необходимо да деклариране, че получавате не по-малко от 1000 лева брутно възнаграждение
 • Вие трябва да имате навършено пълнолетие (18г), могат да кандидатстват лица до 70 годишна възраст
 • да бъде гражданин на Република България
 • Срокът, в който трябва да погасите заема е 45 дни

Фирмите за кредити работят ли събота и неделя?

Ако Ви трябват спешно пари, а е Събота, но Ви трябват пари до няколко часа, има решение за Вас. Повечете от фирмите за бързи кредити работят и през уикенда, не е нужно дори да ходите до офиса на фирмата. Кандидатстването можете да направите онлайн от всяко едно място с достъп до интернет. Попълването на заявлението за кредит отнема няколко минути, след като кандидатствате кандидатурата Ви ще бъде разгледана от служител и ще получите отговор със становище дали сте одобрени.

Фератум:

Почивни дни ( Събота и неделя )
10:00 до 18:00 часа

Кредисимо:

Почивни дни ( Събота и неделя )
10:00 до 17:00 часа

Вивус:

Почивни дни ( Събота и неделя )
10:00 до 17:00 часа

Неткредит:

Почивни дни ( Събота )
10:00 до 17:00 часа
неделя – почивен ден

Какво е годишен процент на разходите (ГПР)?

Какво е ГПР при бързите кредити?

Потребителските кредити от небанкови финансови институции със сигурност си осигуриха нужното място под Слънцето у нас през последните години, когато средностатистическото българското домакинство е принудено да се справя на ръба на финансовия крах. В днешната публикация ще ви обърнем внимание какво представлява годишния процент на разходите или както е съкратената абревиатура ГПР и какво отношение има той към отпусканите все по-масово бързи кредити у нас.

На практика стойността на ГПР или годишния процент на разходите представлява коефициент за изчисление на сумарните разходи за отпуснат потребителски кредит. ГПР е относително често пренебрегван при скоростното кредитиране, тъй като то се осъществява изключително често за срокове по-кратки от една година, което обърква кандидатите за пари на заем, незапознати с този коефициент, който е все пак базиран на годишните разходи.

За да ви стане по-ясна ситуацията с ГПР, нека предположим, че сме изтеглили бърз кредит на стойност 100 лева за 6 месеца при стойност на ГПР в размер на 20%. Така, ако срока за погасяване беше 1 година, то ние ще трябва да върнем сума в размер на 120 лева на кредитора. Срока обаче е наполовина т.е. само 6 месеца. При тези обстоятелства на нас ни се налага да върнем половината от генерирания ГПР т.е. 10 лева, което в крайна сметка означава, че след 6 месеца ще трябва да сме възстановили сума в размер на 110 лева.

Ако видите твърде големи стойности на ГПР, а възнамерявате да върнете кредита в рамките на месец или два, то няма място за притеснение. Долната формула ще ви даде още по-ясна обосновка за случващото се:

ИС – изтеглена сума

ПС – погасявана крайна сума

ГПР – годишен процент на разходите

С – срок за погасяване (в месеци)

ПС = ИС + ИС*{ГПР/ (12/С)}

Пример (спазвайте приоритета според поставените скоби):

ПС = 100 + 100*{20/ (12/6)} = 110лв.

Как се формира лихвеният процент ?

Лихвеният процент се формира на сумата от 8 базови съставки:

1. “Цена на средствата” – собствени, заети от междубанковия пазар, привлечени от депозити, облигации, нови емисии акциии и други банкови инструменти.
2. “Загуба на ликвидност” – средства на банката, които отдадени на кредитоискатели влияят на ликвидността по различен начин.
3. “Отложено потребление” – тези средства банката е дала на кредитоискател, а не ги ползва.
4. “Риск от неизпълнение” – популярното име на тази съставка в медиите е “рискова премия”.
5. “Срок до падежа на кредита” – продължителността във времето, в което банката е отдала ресурса си и не може да го ползва.
6. “Специфични клаузи” – различни условия по съответния банков продукт.
7. “Инфлация” – прогнозирано обезценяване на отдадения ресурс.
8. “Печалба” – чистата печалба за банката от договора между нея е кредитополучателя.

Това са осемте съставки, които анализаторите на банките изчисляват, когато формират лихвеният процент на съответния продукт.

Неплащане на вноски по кредит – какви са последствията?

Последствия от неплащане на вноските по заеми

Много хора, които са имали нужда от по-голяма сума пари за спешно лечение, за покупка или за екскурзия например са прибягвали до заеми. Всичко се развива нормално, вноските се погасяват в срок, докато се случи нещо непредвидено като загуба на работа, заболяване и други обстоятелства, при които доходите намаляват или дори в моменти може да се окаже, че липсват изцяло. Поради тези причини те започват да бавят вноските си, а в някои моменти се случва да не могат и да ги плащат. Институциите, които отпускат заеми са помислили за някои от тези ситуации, като предлагат застраховка на кредита ви. Ако нямате застраховка или не отговаряте на условията, които са отбелязани в нея (загуба на работа, трудова злополука и други) е най-добре да се свържете с финансовата институция обслужваща вашия кредит. Така той бързо ще ви разясни начините за справяне със ситуацията, като естествено ще изиска при първа възможност да направите някаква вноска по заема, с който закъснявате.

Ако затруднението ви е за няколко месеца и вие през тях забавяте плащанията си с няколко дни не е страшно, но когато липсват каквито и да било плащания от ваша страна кредитът ви може да стане предварително изискуем.

Важно!!! Това означава, че може да се стигне до съдия-изпълнител, който има право да отнема имущество и да блокира сметките ви в други банки. Освен тези неприятности също така може да се спре част от заплатата ви, която директно да бъде превеждана по сметка на институцията, която е отпуснала кредита. Заеми лесно се теглят, но всеки трябва добре да прецени дали ще има възможност да ги погасява до края на периода.

За да се избегнат всички споменати неприятни моменти по-горе в статията е добре да поддържате постоянна връзка с вашия кредитен инспектор. Така вие ще покажете, че не се криете и правите всичко възможно да покриете задължението си при първия възможен случай.

Кредитни карти

Каква кредитна карта да изберем, какви видове кредитни карти има и какви са условията за отпускане и погасяване?

Кредитните карти са едни от кредитите който се използват най-много в България. Много хора предпочитат тях защото те се приемат почти навсякъде и могат да доплащат винаги когато им не достигат пари.

Класическия ъпгрейт към кредит по карта е така нареченият овърдрафт по най-обикновена дебитна карта (Борика). Борика е в скоби, защото напоследък алтернативните оторизационни центрове за банкови карти се множат. Такъв овърдрафтен кредит се получава относително лесно от банката-издател на дебитната карта, където получавате заплатата си. Попълват се редица документи, от които най-проблемният е декларация от работодателя, че ще уведоми банката, ако ви уволни или ако вие напуснете. След одобрение банката ви позволява да излизате на червено по сметката си по картата в размер на една, две, четири или повече ваши заплати. Ако например работите за 500 лева и са ви разрешили овърдрафт от две заплати, това означава, че можете да изтеглите с 1000 лева повече отколкото имате по сметката си.

Обикновено банките поставят лимит някъде около четири заплати и не повече от 4000 лева. Лихвата варира, но като цяло е изгодна. Можете да опитате да се договорите до 9-9,5% годишна лихва, като 12-14% по принцип ще ви дадат навсякъде, а повече от това е неизгодно. Има минимална такса при отпускането на кредита.

Хубавото при този кредит е, че е револвиращ – т.е. в момента, в който погасите някаква част от него, веднага можете да я изтеглите отново. Това значи,че е допустимо да стоите на пълен минус колкото време искате, стига да си плащате лихвите, т.е. достатъчно е да получавате заплатата си по същата сметка.

Euroline BRS и Transcard

Местните кредитни карти са нашумелите Euroline BRS и Transcard. Transcard определено е по-качественият и лъскав продукт. Достатъчно е само да видите какво можете да правите с него си през сайта на – на практика всичко, с възможно най-подробната статистика, справки, счетоводство и т.н. идеята на тези карти e, че можете да отлагате някои плащания с около месец назад. През това време направените харчове не се облагат с лихва. Добре е обаче да си погасявате задълженията своевременно, за да не влизате в просрочие. Принципно това не е проблем, но със сигурност можете да ползвате кредит при по-добри условия. Идеята е, че ако не се издължите напълно, започва да тече лихва, която не е от най-приятните. Transcard е идеален вариант за оборотна месечна карта. Можете да купувате гориво (бензин и газ), да плащате телефони, ток, храна и т.н. В доста заведения и почти всички големи магазини тя също се приема без проблем. Да пазаруваш с Transcard е изгодно, защото плащайки с нея в 99% от случаите има отстъпка, която се събира по сметката ви, и ви се плаща на Коледа. Картата има годишна такса от 25 лева (за ниво Класик).

Схемата на плащане е проста – каквото е платено с картата през този календарен месец се дължи до 15-то число на следващия. В противен случай започва да тече лихва. По принцип Transcard е за безналични разплащания, но можете да теглите в брой до 20% от разрешения ви лимит от всяка бензиностанция, например, срещу 2% комисионна. Условията за издаване са да работите някъде и да удовлетворите изискванията на Transcard за кредит. Лимитът, който ви се отпуска се изчислява лично за вас.

Euroline BRS е подобна карта, макар и със по-скромни характеристики. Всъщност това не са банкови карти, и единственият риск е ако законодателството бъде променено така, че те да станат незаконни. За момента обаче не съществуват такива изгледи. Един от недостатъците е, че в чужбина никой не е чувал за тези карти и те не могат да ви свършат никаква работа зад граница.

Visa или MasterCard

Почти всяка българска банка издава Visa или MasterCard, или и двете. Приемат се навсякъде – и у нас, и в чужбина. Отскоро има и Visa България. Картите са много подобни и като цени, и като условия. Обикновено струват 50 лева годишна такса и в зависимост от вашите доходи, можете да получите лимит докъм 10 000 лева. Имате възможност да изберете да погасявате задълженията си от предходния период веднъж месечно (като Transcard) или да ги разсрочвате във времето, връщайки например 10% всеки месец. Това се установява при поръчката на картата и е добре да се помисли още тогава какви да бъдат ‘настройките’ й. По MasterCard в Обединена българска банка лихвата е 17,5% годишно за всички натрупани плащания на стоки и услуги, и 19,5%, ако сте теглили пари в брой. Идеята на кредитните карти не е да стимулират плащания в брой, и затова не ви и насърчават да го правите. А ако просрочите месечните си 10% връщания, лихвата набъбва с още 5% наказателно. MasterCard е и най-достъпната карта в България до момента. За подробности трябва да се провери в банките, тъй като условията варират и имате право на избор. За да избегнете неудобства, пазете картата и PIN-кода много внимателно, и следете движението по сметките. Внимавайте и в какви интернет сайтове плащате с нея.

Diners Club

Първата кредитна карта в България се нарича Diners Club.Тя е клубна, а кредитната й функция е нещо като добавка към принадлежността ви към клуба. Схемата е да харчиш на воля през месеца, но ако в края му не погасиш дълга си изцяло, върху неиздълженото започва да тече висока лихва. Ако не смятате да теглите пари от банкомат, можете изобщо да не искате PIN към нея, освен ако сте решили Diners да е единствената ви кредитна карта (с Visa или Master Card така или иначе получавате PIN). Така си спестявате една потенциална атака – да ви измамят през банкомат. На POS терминал или при офлайн плащане (с ръчна машина за плащане с карти) PIN и без това не ви е нужен.

Годишната такса за издаване е подобна на Visa и MasterCard – около 50 лева. На почти всяко прилично летище по света има луксозно и комфортно място за членове на клуба Diners Club Lounge, снабдено с интернет, много вестници и списания за четене, телевизия и бар. Вратата към него се отваря като прекарате картата си през четеца. Всички Diners работят като ключ, без значение в коя държава са издадени. Там където приемат Diners, почти със сигурност приемат и Visa и MC, но обратното не е в сила

Почти няма сайт в интернет обаче, който приема Diners, и за това тя не е от най- удобните за онлайн плащания. Внимавайте и в кой банкомат я пъхате – особено в чужбина. Тези, които приемат Europay и Maestro, със сигурност ще предпочетат Visa или MasterCard, и ако няма изрично лепенка на Diners, по-добре потърсете друг, за да не рискувате банкомата да погълне картата.

American Express

American Express е мерцедесът на кредитните карти. Приема се от всички хотели, туристически агенции и т.н. Има варианти gold, platinum или corporate. Всяка карта е лична и вие отговаряте за харчовете. Това, че може да е във вариант ‘корпоративна’, не означава, че не сте лично отговорни за плащанията с нея. Поне докато не стане масова в България обаче, картата е на висока за средния джоб цена. Освен това при AmEx не можете да сменяте PIN-а си на банкомат. Затова пък можете да разчитате на перфектна поддръжка навсякъде по света и на какъвто език искате. С картата ви идва цял плик с документация, обяснения и ръководства. Можете да следите задълженията си от сайта им в интернет. American Express е и единствената, по която може да нямате лимит при определени условия.

Кои банки предоставят кредитни карти:

 • ДСК банк
 • Уникредит Булбанк
 • Обединена българска банка ( ОББ )
 • Първа инвестиционна банка ( ПИБ ) FIB

Често задавани въпроси:

Мога ли да взема кредитна карта без доказване на доход?

Мога ли да взема кредитна карта без трудов договор?

Да, можете

Фирми като Бяла Карта отпускат кредити за хора, които са без трудови доходи, но получават дивиденти или комисионни от други дейности.

Ипотечен кредит без доказване на доходи

Как да вземем ипотечен кредит без доказване на доход?

В времена на криза кредитите са превръщат от нещо, което се избягва в необходимост. Ипотечните кредити се избират по-рядко от останалите заради дългосрочния ангажимент към банката, но все пак е предпочитан от някой.

С едно изречение ипотечните кредити могат да се обяснят с кредит при който се залага имот който се притежава от кредителя или предстоящия да се придобие. Най-често банките позволяват на клиентите да използват един от двата вида ипотечни кредити: с доказан и без доказан доход.

Според това за какво искат да се използват парите банките предлагат ипотечен кредит почти за всяка възможност:

 • Ипотечен кредит за купуване на ново жилище – може да заложите както документите на старата ви къща така и на предстоящото ново жилище. Банките предпочитат да дават заеми на хора който искат да строят от самото начало до край
 • Ипотечен кредит за купуване на жилище с допълнителен гараж или пристройка.
 • Ипотечни кредити който се използват за погасяване на заеми от други банки
 • Ипотечни кредити за довършителна работа.
 • Ипотечни кредити за ремонт на жилище – тук е важно да се отбележи, че трябва исканата сума да бъде по-ниска от стойността на залагания имот.

Всяка банка изисква еднакви документи за кандидатстване за ипотечен кредит това са:

 • Документи за доказване на каквито и да било доходи – заплати и други.
 • Документ за притежаване на имот (ако е не е собствен имот, а на роднина трябва да е заверен от нотариус).
 • Документ с който се показва, че дадения имот няма данъци и натрупани сметки
 • Скица от съответната община която включва всички обекти включващи се към имота (дворове и други).
 • Удостоверения за съдебни производства, задължения и други

Лихвите зависят както от паричната стойност на имота, така и от исканата сума от банката. Трябва да се внимава когато се оценява сумата на жилището защото това е изключително важен фактор. Най-често използваните начини на определяне на сумата на имота са:

 1. Определяне чрез сравняване на документите за покупка на имота
 2. Определяне от упълномощен юрист
 3. Определяне чрез прогнозирана стойност – извършва се оглед и се отбелязват предстоящите промени и след това се обявява сума.

Конкуренцията също е важна при тези кредити. В САЩ тя е огромна и има приемливи лихви и доста хора решават да рискуват и да заложат домовете си за да си купят друг или да го ремонтират. Интересен факт, е че този вид кредитиране съществува от 1769г. като първо се прилага от Датски предприемачи в Прусия.

Ипотечни кредити ( полезни връзки ):

Вземи кредит: